Nohutlu Pilav malzemeleri
- 2 bardak baldo pirinç
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1.5 bardak tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Alaca çorbası:
Pirinçimizi 20-30 dk sıcak suya ıslatıyoruz,ayranlı suyunu bırakması için bolsuyla yıkıyoruz.Süzüyoruz.Tereyağımızı tencereye alıyoruz,hafifce eritirken pirinçimizi ekliyoruz.Tereyağını yakmadan kavuruyoruz,ardından sıcak tavuk suyumuzu ve tuzu ekliyoruz.Nohutlarınız eğer çok haşlanmış değilse,nohutlarımızı ekliyoruz.Ben sert olmaması için nohutumu çok haşlıyorum,nohut böyleyken alasulu pilava ekleyip,karıştırıp ,suyunu tam çektiriyorum.Tüm pilavlarda önerim,servisten 20-30 dk bir bezle bohçalayıp dinlendirmek.Nohutlu pilav özellikle et yemeklerinizin eşlikçisi…
Alaca çorbası (Gaziantep) artık hazır, afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder