9 Haziran 2016 Perşembe

Alaca çorbası (Gaziantep)


        Alaca çorbası (Gaziantep) malzemeleri
  • 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çorba kaşığı acı biber salçası (domateste olabilir)
  • 2 adet orta büyüklükte soğan
  • 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 adet kurutulmuş kırmızı dolmalık biber
  • Birkaç dal kurutulmuş ya da taze tarhun
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
    Alaca çorbası (Gaziantep) hazırlanışı


Alaca çorbası (Gaziantep): 

Dövme ve nohutu bir gece önceden ıslayın. Derince bir tencerede bol suda haşlayın. Nohutlarınız yumuşayınca yeşil mercimeği ve salçanızı ekleyin ve hepsini birlikte iyice pişirin. Soğanları halka halka doğrayın, biberleri elinizde bir kaç parçaya ayırın ve her ikisini pişirdiğiniz bakliyatlara ekleyin. Kırmızı biber, tuz ve bir tutam karabiberi ekleyin. Biraz daha kaynattıktan sonra tencerenizi ocaktan alın. Ufak bir tavada zeytinyağı ve tarhun otunu 1 dakika ısıtın ve çorbanızın üzerine gezdirin. Özellikle kış aylarında Gaziantepte sıklıkla tüketilen bu çorba besleyici özelliği sayesinde, tercihen yanında bayat ekmekle ana yemek olarakta tüketilir. 

Alaca çorbası (Gaziantep) artık hazır, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder