Gaziantep Ana Yemekler


                Patlıcan Doğrama (Gaziantep) malzemeleri
  • 300 gr kuzu kuşbaşı (et pahalıysa azda olur yeterki lezzetten mahrum kalmayın :) )
  • 1 su bardağı nohut (isteğe göre fazla koyulabilir)
  • 1 kg topak patlıcan
  • 2-3 sivribiber
  • 3 iri domates
  • 2 iri soğan
  • 1 yemek kaşığı karışık salça (biber ve domates salçası)
  • limon tuzu, tuz, karabiber nane
  • 1 baş sarımsak, zeytinyağı
               Patlıcan Doğrama (Gaziantep) hazırlanışı

        Patlıcan Doğrama (Gaziantep): 
Eti ve nohutu bir tencereye alıp üzerini az geçecek kadar su ekleyin.
Kaynayıp et kefini bırakınca kefini alın, yemeklik doğranmış soğanı ve az suyla sulandırdığınız salçaları ilave edin.
Kaynamaya bırakın.
Bu arada patlıcanları kabuklarını soymadan fazla küçük olmayan küpler halinde doğrayıp geniş bir sulu dolu kaba alın ve üzerine bir çorba kaşığı tuz atın ve bekletin, patlıcanın acılığı gidecektir.
Et ve nohutlar iyice pişince patlıcanı, kabuklarını soyduğunuz ve yemeklik doğradığınız domatesi ve küçük doğranmış biberleri ekleyin.
Tuz ve karabiberi de ilave edin.
Patlıcanlar piştikten sonra istediğiniz kadar limon tuzu (ekşi sevenler için 1 tatlı  kaşığından az fazla ) ve ister tüm tüm ister ikiye dilinmiş sarımsakları  ilave edin.
1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı alın, ısınınca içine 2 çorba kaşığı dolusu nane atın, yağ yanmaya başlayınca ocaktan alıp yemeğin üzerine gezdirin.

         Patlıcan Doğrama (Gaziantep) artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder